Rôzne spôsoby prípravy jedál
Univerzálny gril, môžete ho používať rôznym spôsobom:
Ako tradičný gril, budú to vaše najlepšie grilovačky.
Ako varič, na gril môžete postaviť (stabilita) hrnce, panvice a plechy, ktoré možno používať na ohni.
Ako ohnisko, môžete si vytvoriť najkrajšie táboráky, skvelé spomienky zaručené!
Zloženie grilu
1 podstavec s nohami. 1 nádoba, nazývaná „popolník“. 1 grilovacia mriežka. 1 rúčka. 1 vrchnák. 1 krb. 1 kartónová odkladacia škatuľa.
Upozornenia ohľadne používania - prečítajte si návod
Pred každým použitím skontrolujte, či sa nachádzate na mieste, kde je povolené používanie ohňa alebo grilov, a nepoužívajte ho bližšie ako 5 m od stanu alebo obydlia. Nepoužívajte v uzatvorených priestoroch.
Používanie:
Gril sa veľmi zahrieva, nedotýkajte sa ho, kým úplne nevychladne, alebo používajte špeciálne rukavice.
Plamene presahujú cez vrchnú stranu výrobku. Pri vetre buďte pozorní, plamene budú väčšie a silnejšie.
Návod na použitie pre chutné grilovačky
Keď je pahreba žeravá, založte gril, aby sa 2 minúty sám zahrieval. Nesmie sa dotýkať pahreby. S grilom manipulujte pomocou rúčky.
Pomocou kuchynského náradia rozložte potraviny na gril. Plameň sa nesmie dostať do kontaktu s potravinami, prípadne ich nachvíľu zoberte z ohňa.
Potraviny prudko opečte a potom ich často otáčajte na každú stranu. Keď je pečenie hotové, položte ich na vrchnák prikrytý hliníkovou fóliou.
Odporúčania pre skladovanie
Po skončení používania grilu bude gril ešte dlho horúci. Skontrolujte, či oheň skutočne zhasol, pokropte ho vodou, aby ste proces urýchlili a aby bolo ohnisko skutočne zahasené a studené. Gril preložte a vyprázdnite popolník. Keď je gril studený, odložte ho do jeho odkladacej škatule.
Rady na údržbu
Po grilovaní, keď je gril ešte teplý, vyčistite ho pomocou kovovej kefky.
Po použití môžete gril umyť teplou vodou so saponátom. Na odstránenie všetkých prichytených zvyškov, predovšetkým tuku, použite špongiu a/alebo špeciálnu kefku. Pred odložením gril usušte. Výrobok je 100 % z nehrdzavejúcej ocele, čo bráni vzniku hrdze/korózie.