Prepracované ovocné želé vďaka vašej spätnej väzbe
Predchádzajúca verzia sa vám zdala v obale príliš lepkavá, preto ju nebolo ľahké zjesť počas plného nasadenia. Takže, ako konkrétne sme tento problém vyriešili?
Do našej receptúry sme pridali dve stabilizačné zložky:
kyselinu citrónovú (už prítomná v predchádzajúcej verzii) a citrát sodný získaný z citrónu.
Výsledok? Našich 50 testerov potvrdilo s plnými ústami kvalitu chuti a textúry... nelepivá!
Lokálny produkt tak, ako ho máme radi
Ste zvedaví, kde sa vyrába ovocné želé, ktorá vás sprevádza počas vašich pretekov? Keď na tom trváte... „Aby som povedala pravdu, zrodilo sa v továrni na juhu Francúzska, s ktorou spolupracujeme už pätnásť rokov,“ hovorí Juliette, nutričná inžinierka.
Jablko a hruška pochádzajú z francúzskeho poľnohospodárstva, o tom vám povieme neskôr. Cukor tiež. Ostatné ovocie sa dováža z krajín Európy alebo mimo nej, kde je vhodné podnebie na jeho pestovanie.
Prečo obsahuje želé jablko alebo hrušku?
To je skutočne dobrá otázka, najmä keď sa príchuť, pre ktorú ste sa rozhodli, volá citrusová, prípadne jahodovo-kľukvová. Neprepadajte panike, nejde o zmes s nejasným pôvodom. Nie, jablko a hruška sú jednoducho dva druhy ovocia, ktoré slúžia ako základ nášho receptu. Sú vyberané v sadoch naším južným dodávateľom.
Výrobok vytvorený pre vytrvalostnú aktivitu
Odborníci na výživu odporúčajú pri námahe dlhšej ako 3 hodiny prijať 60 g sacharidov (= cukrov) za hodinu vykonávaného športu. 25 g ovocného želé obsahuje 21 g sacharidov, vrátane 16 g jednoduchých cukrov. Preto vám odporúčame zahryznúť si do prvej želé tyčinky po 30 minútach aktivity, t. j. dať dve za hodinu (alebo jedno želé + gél/tyčinka) a k tomu izotonický nápoj.
Mimoriadne ľahké otváranie aj zatváranie
Časy, keď ste zubami bolestivo odtrhávali plastový obal (a prípadne ste z neho niečo po ceste žuvali...) sú dávno preč. Časy, keď ste museli zjesť všetko naraz, alebo ste si zvyšok napchali do vrecka, sú tiež dávno preč.
Vďaka lepiacemu pásiku je otváranie jednoduché a plynulé. Čo sa týka zatvárania, vaša vzácna pochutina ostane v bezpečí až do ďalšieho zahryznutia!
Na čo slúžia jednotlivé prísady?
● Cukor a maltodextrín pre energiu.
● Glukózový sirup pre textúru.
● Glycerol pre textúru a stabilitu.
● Pektín pre textúru. Ide o želírovaciu látku používanú v džemoch a prirodzene prítomnú v ovocí.
● Prášok z aceroly, super ovocie s vysokým obsahom vitamínu C!
● Vitamíny B1, B3 a B6 na zníženie únavy: aby ste sa na fotkách usmievali!
● Viac sa dočítate v časti Prepracované ovocné želé vďaka vašej spätnej väzbe
Cesta za športovou výživou budúcnosti - Eko-zodpovednosť a chutnejšie výrobky
Aube, odborníčka na zloženie:
„Náš výber prísad je prísnejší než regulačné požiadavky. Aditíva postupne vyraďujeme. V našom procese výberu prísad a ingrediencií zohľadňujeme etické, environmentálne a zdravotné hľadiská. Tiež sa snažíme zjednodušiť naše recepty a postupne sa nám to darí.“